Rioleringswerken in Waanrode 

Aquafin bereidt momenteel rioleringswerken voor in Waanrode. Na de uitvoering van deze werken zal het afvalwater van ongeveer 350 inwoners uit Waanrode aangesloten zijn op het rioleringsnet. Momenteel belandt het afvalwater nog rechtstreeks in de Kattebeek en Vijverbeek. 

Om dit te realiseren, zal Aquafin een nieuwe riolering aanleggen in de Oude Tiensestraat, de Klipgaardestraat, tot aan het kruispunt met de Boterbergstraat en in de Boterbergstraat tot aan de Vijverbeek. De bestaande leidingen worden hergebruikt voor de afvoer van het regenwater. Op sommige plaatsen zal deze leiding hersteld moeten worden.   

Pas na uitvoering van het afwaartse project ‘Verbindingsriolering Waanrode’ zal dit project aansluiten op de zuiveringsinstallatie ter hoogte van de Provinciebaan in Bekkevoort. Het propere regenwater blijft aangesloten op de bestaande lozingspunten in de Kattebeek en Vijverbeek.

Het Vlaamse Gewest heeft het technisch plan voor dit project goedgekeurd. De vereiste stedenbouwkundige en andere vergunningen worden aangevraagd. De werken zelf zullen vermoedelijk najaar 2017 starten.

 

Busvervoer tijdens werken 

Omwille van de wegenwerken, zullen vanaf maandag 20 maart 2017 volgende haltes niet meer bediend worden tot einde noodzakelijkheid.
Niet-bediende haltes: Kortenaken: Riegel, Mounstraat, Diestsestraat 31, Dorp, Molenstraat, Heidestraat
Tijdelijke haltes: in de Lindestraat thv de Diestsestraat, in de Schansstraat thv de Heidestraat

 

Erkenning wateroverlast 23 juli 2016 

Op 25 november 2016 erkende de Vlaamse Regering de overvloedige regenval van 23 juli 2016 als ramp voor de gemeenten Beringen, Halen, Lummen, Geetbets, Kortenaken, Linter, Tienen en Zoutleeuw. Op 9 januari verscheen deze beslissing in het Belgisch Staatsblad. 

Dossiers kunnen worden ingediend rechtstreeks bij het Rampenfonds en dit tot 30 april 2017. Meer informatie vindt u op https://overheid.vlaanderen.be/rampenfonds

Nieuwe openingsuren containerpark 

Om de inwoners beter van dienst te kunnen zijn en lange wachttijden te vermijden,

zal het containerpark vanaf 1 april geopend zijn op volgende momenten:

Woensdag 12 - 18 u.
Vrijdag 12.30-19 u.
Zaterdag 9 - 16 u.