zoeken

26/04 - Infodag ‘Wonen voor senioren’ 

Op woensdag 26 april 2017 organiseert Hartje Hageland voor het vijfde jaar op rij een infodag met als thema ‘Wonen’. De infodag is gericht op senioren en hun kinderen, kleinkinderen en alle geïnteresseerden en zal doorlopend geopend zijn van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is bovendien gratis. Iedere bezoeker krijgt ook een gratis drankje aangeboden. Extra leuk dit jaar: voor de (klein)kinderen is er kinderanimatie voorzien.


Aangepast, veilig en zorgeloos genieten van je oude dag

Mensen worden steeds ouder. Het is fijn dat we allemaal meer kans hebben om oud te worden en zo lang mogelijk gezond te blijven. Toch hebben veel ouderen een onaangepaste woning. Hun woningen zijn vaker slecht geïsoleerd, de energiekosten zijn hoog en ze hebben veel trappen. Maar je wil graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen, in je vertrouwde omgeving. Daarom doe je er goed aan om de mogelijkheden te bekijken om je woning aan te passen aan je behoeften. Zo kan je langer thuis blijven wonen. En als het echt niet meer lukt om zelfstandig te wonen zijn er nog een aantal alternatieven, zoals zorgwonen, serviceflats of een woonzorgcentrum.

Tijdens deze informatieve dag kan je aan allerlei specialisten vragen stellen over thuis ouder worden of ouder worden weg van huis. Denk maar aan woningaanpassingen, woningdelen, assistentiewoningen en nog veel andere mogelijkheden. Ook de thuiszorgdiensten, OCMW’s en ziekenfondsen zullen aanwezig zijn en ook bij hen kan je heel wat nuttige informatie krijgen. Je komt ook alles te weten over valpreventie, energie besparen en verbouwen. Je kan meedoen aan een sessie seniorengymnastiek en een gratis tombola met een mooie hoofdprijs. 
Iedereen is uiteraard van harte welkom!

Praktisch
Wanneer? Woensdag 26 april 2017 
Hoe laat? Van 13u00 tot 17u00
Waar? PC De Mardijk, Halensebaan 100 D, 3461 Bekkevoort

Extra info nodig? Of praktische vragen?
Aarzel zeker niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder.

Tel. 016 63 95 65 
E-mail: info@hartjehageland.be
www.hartjehageland.be

NIEUW: maandelijkse zitdag ‘Huurdersbond’ 

Vanaf februari 2017 zal De Huurdersbond in samenwerking met Hartje Hageland een maandelijkse zitdag organiseren voor de inwoners van de gemeenten Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken en Tielt-Winge. De zitdag zal elke eerste woensdag van de maand doorgaan van 9 tot 11.30 uur op het kantoor van Hartje Hageland in het gemeentehuis van Tielt-Winge.

De Huurdersbond verdedigt de belangen van alle huurders op verschillende niveaus en ijvert voor het recht op wonen voor iedereen: dit is het recht te kunnen beschikken over een kwaliteitsvolle en betaalbare woning naar eigen keuze, in een goede woonomgeving, om er ongestoord te kunnen wonen met een grote woonzekerheid. De Huurdersbond geeft juridisch huuradvies aan alle private en sociale huurders, wijst je op je rechten en plichten en helpt je bij het oplossen van je huurvraag.

Huurders die in regio Hageland wonen en een specifieke vraag rond huren hebben, hoeven voortaan dus niet meer naar Leuven om zich te informeren.

Waar?
Op het kantoor van Hartje Hageland in het gemeentehuis van Tielt-Winge, Kruisstraat 2, 3390 Tielt-Winge

Wanneer?
Elke eerste woensdag van de maand van 9 tot 11.30 uur.

OPGELET want er wordt enkel op afspraak gewerkt. Dus neem zeker vooraf contact op om je afspraak vast te leggen.

Hoe?
Een afspraak kan je maken via Hartje Hageland: tel. 016 63 95 65 of info@hartjehageland.be

Hartje Hageland 

Hartje Hageland
‘Iedereen heeft recht op een kwaliteitsvolle woning’, zo staat geschreven in de Vlaamse Wooncode. Met de gemeenten als regisseur van het woonbeleid is in 2009 Hartje Hageland van start gegaan.
Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken en Tielt-Winge besloten om samen te werken om hun bevolking te informeren, te ondersteunen maar ook om de kwaliteit van het woningbestand in kaart te brengen en te versterken. Hartje Hageland verzorgt deze dienst voor de vier gemeenten.

Wooninfopunt

Op het gemeentelijk wooninfopunt beantwoorden we gratis, alle vragen over premies voor  je (ver)bouwing of aanpassing van je huis, vragen over duurzaam en energiebewust wonen, kortom al je woonvragen zijn welkom. We overlopen je vragen, geven de gepaste informatie mee en helpen ook met het invullen van de formulieren indien je dit wenst.

Waar en wanneer? Elke woensdag van 9 tot 12u (vrij spreekuur),Gemeentehuis, Dorpsplein 35, 3470 Kortenaken
Op afspraak: 0495 54 62 91, Tim Van Beveren - 0497 63 87 92, Virginie Vanden Bogaerde

Meer informatie: Hartje Hageland - Kruisstraat 2, 3390 Tielt-Winge -  016 63 95 65 - info@hartjehageland.be - www.hartjehageland.be