Collector Velpe Kortenaken 

Werken Diestsestraat-Heidestraat

De werken ter hoogte van het kruispunt Diestsestraat-Heidestraat starten maandag 13/02/2017.
Dit wil zeggen dat bijgevoegde omleiding volledig in voege gaat. Aan het kruispunt Diestsestraat-Heidestraat worden verkeerslichten voorzien.

Ter hoogte van de Krawatenstraat blijft de volledig rijweg afgesloten en gebeurt de wegomlegging via de Hemelrijkstraat – Hollestraat –Bauwelstraat en Tiensestraat.

Hoe praktisch afkoppelen? 

In het kader van de komende collectorwerken van Aquafin moet iedereen langs het traject van de werken op zijn eigendom zorgen voor het scheiden van regenwater (RWA)  en afvalwater (DWA). Enkele maanden voor de start van de werken krijgt u het bezoek van een afkoppelingsdeskundige die u met raad en daad bijstaat in het zoeken naar de beste en goedkoopste oplossing.
Om meer te weten over het scheiden van regenwater en afvalwater (zoals oa een lijst van erkende aannemers en “hoe praktisch afkoppelen”) kan u terecht op http://www.vlario.be/info-voor-de-burger/ 

De gemeente subsidieert het afkoppelen. Meer info:

http://www.kortenaken.be/images/upload/Premiessubsidies/gr_24012013_subsidiereglementgescheidenafvoer.pdf 

 

 

Onderhoudswerken  

De firma Liema start binnenkort met de volgende onderhoudswerken te Kortenaken:

1.    Vanaf 20/2/2017 in de Tiensebaan te Kersbeek-Miskom. Omleiding via Tiensebaan naar de Doddelbergstraat en via de Potaardestraat. Periode: 4 weken

2.    Op maandag 13/3/2017 worden op de hoek van de Koningsstraat met de Baaistraat de kasseien eruit gehaald en vervangen door beton.  Inwoners dienen dan om te rijden via de Welvaartstraat naar de Dorpsstraat en terug naar beneden via de Pluggestraat. Periode: 4 weken

Verkeersdrempel Stok 

Vanaf dinsdag 28/2/2017 wordt een verkeersdrempel verwijderd in de Helstraat ter hoogte van woning nr. 46 te Stok.   Dit op vraag van De Lijn daar deze niet conform was met de verplichte richtlijnen qua opmaak van verkeersdrempels. De weg wordt volledig afgesloten. Omleiding via Putstraat en Bredestraat (éénrichtingsverkeer) richting Neerlintersesteenweg (A1-A2) en van Braamstraat (éénrichtingsverkeer) naar de Uilstraat (B1-B2). Omleiding De Lijn:

Lijnen : 391 en 561
Niet-bediende haltes : Hoeleden: 302575 Stok Kabien, 302569 Helstraat
Vervanghaltes : Hoeleden: 302571 Helstraat Kapel
Tijdelijke haltes : op de Stokstraat thv de rotonde
Alternatieve reisweg : Richting Hoeleden via de Putstraat en de Bredestraat.

Niet-bediende haltes :Hoeleden: 302580 Schoenmaker, 302572 Helstraat Kapel, 302570 Helstraat,302576 Stok Kabien. Tijdelijke haltes : op de Neerlintersesteenweg thv de Braamstraat, op de Stokstraat thv de rotonde. 
Alternatieve reisweg : Richting Oplinter via de Braamstraat en de Putstraat.

Periode: 4 weken