zoeken

Kortenaken Kermis  

Dit weekend is het weer kermis in Kortenaken. Op zondag en maandag zal het Dorpsplein verkeersvrij zijn vanaf 14.30 uur (zondag) en 16.30 uur (maandag). Een plaatselijke omleiding wordt voorzien.

Afvalophaling met duowagen 

Opgelet: vanaf heden kan de afvalophaalwagen op een ander tijdstip dan gewoonlijk langskomen. EcoWerf haalt in landelijke gebieden de huisvuil- en gft-containers op met één duo-ophaalwagen. Daardoor verschuiven enkele ophaalrondes. Plaats dus je afval op de dag van ophaling zeker vóór 07.00 uur ’s morgens buiten. Je kan je afval ook de avond voor de ophaling na 22.00 uur ’s avonds buiten plaatsen.

Aankoop nieuwe vrachtwagen 

Het College nam de sleutels van een nieuwe vrachtwagen voor de Technische Dienst van de gemeente in ontvangst. De vrachtwagen voldoet aan de strengste Europese milieunormen en vervangt zijn twintig jaar oude voorganger. De vrachtwagen kan 10 ton laden en zal multifunctioneel ingezet worden.

Zitdag invullen belastingen - 31/05 

Uw belastingaangifte indienen: FOD Financiën maakt het u gemakkelijk!
 
1. U krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte. 
 • U moet zorgvuldig uw gegevens controleren. 
 • Uw gegevens zijn juist en volledig? U moet niets doen. 
 • Uw gegevens zijn onjuist of onvolledig? U bent verplicht om de FOD Financiën dat te melden. U kunt dit voorstel verbeteren via MyMinfin.be (Tax-on-web). U kunt ook het papieren antwoordformulier invullen en terugsturen. 

Meer info op de website van de FOD Financiën (www.fin.belgium.be

 
2. U vult zelf uw aangifte in. 
 
Uw aangifte gemakkelijk en snel invullen? Dat doet u online via MyMinfin.be! 
 
Hoe inloggen? 
 • Met uw elektronische identiteitskaart, een kaartlezer (met of zonder kabel) en uw PIN code. Bent u uw PIN-code verloren of vergeten of is uw identiteitskaart geblokkeerd? Ga dan naar mybelgium.be > PIN- en PUK codes.
 • Met de toepassing ‘Itsme’ op uw smartphone. U moet het maar één keer activeren en dan gebruikt u de code die u gekozen heeft om u in te loggen. 
Aangifte ingevuld? Vergeet niet om deze ons op te sturen door te klikken op ‘Bevestigen voor verzending’ en vervolgens ‘Indienen’. U dient een gezamenlijke aangifte in? U en uw partner moeten beiden elektronisch handtekenen. 
 
Meer info op de website van de FOD Financiën (www.fin.belgium.be
 
3. U heeft hulp nodig om uw aangifte in te vullen? 
 
Heeft u een vraag ?
 • Raadpleeg de FAQ van FOD Financiën (www.fin.belgium.be
 • Contacteer het Contact center van FOD Financiën, via het formulier online of op 0257 257 57 (normaal tarief - elke dag beschikbaar van 8u tot 17u).
U wilt uw aangifte laten invullen?
Experten van de FOD Financiën helpen u graag tussen 2 mei en 29 juni 2018 op de volgende locaties: 
 • In het gemeentehuis: donderdag  31/05/2018 van 09.00 u tot 11.30 u en van 13.00 u tot 15.00 u  -  Dorpsplein 35 – 3470 Kortenaken 
 • In de belastingkantoren van de FOD Financiën: Koning Albertstraat 16 – 3290 Diest
  • Alle werkdagen in mei van 09.00 u tot 12.00 u (opgelet gesloten op donderdag 10/05 en vrijdag 11/05  O.H.Hemelvaart en maandag 21/5 Pinksteren)
  • Alle werkdagen in juni van 09.00 u tot 15.00 u
U kunt terecht in om het even welke locatie, ook buiten uw regio (zie de volledige lijst op de website van de FOD Financiën).
 
Opgelet: u moet uw identiteitskaart meebrengen. Komt u voor iemand anders? Breng dan ook een kopie van zijn of haar identiteitskaart mee en een volmacht.
 
Kom bij voorkeur zo snel mogelijk in mei om lange wachtrijen te vermijden. Uw aangifte nog niet ontvangen? U hoeft niet langer te wachten, de experten van FOD Financiën kunnen u al helpen.

Woonsurvey 2018 

De Vlaamse overheid laat tussen februari en september 2018 een grootschalig wetenschappelijk onderzoek uitvoeren rond de woonsituatie in Vlaanderen. Dat onderzoek moet betrouwbare informatie opleveren zodat de Vlaamse overheid haar beslissingen beter kan afstemmen op de noden van de bevolking. 

De uitvoering van het onderzoek werd toevertrouwd aan het onafhankelijke marktonderzoeksbureau Kantar. Op basis van het bevolkingsregister werden er ongeveer 3.500 inwoners in Vlaanderen willekeurig geselecteerd voor deelname aan het onderzoek.

Om mogelijke ongerustheid of argwaan bij burgers te voorkomen naar aanleiding van de Woonsurvey, willen we u informeren over het verloop van het onderzoek.

In eerste instantie zal de geselecteerde persoon een brief en een folder ontvangen met meer informatie over het onderzoek. Behoudens weigering, zal een enquêteur van Kantar zich bij de geselecteerde persoon aanmelden met de vraag om deel te nemen aan een interview. Daarbij is het noodzakelijk dat de geselecteerde persoon of iemand anders in huis is. De enquêteur zal ook een foto nemen van de voorgevel van de woning vanop het openbare
domein.

De respondent beslist ten allen tijde zelf om al dan niet mee te werken aan het onderzoek. Het onderzoek is volledig anoniem en wordt uitsluitend in globale statistieken gegoten.

Voor algemene informatie over het globale onderzoek kunt u steeds contact opnemen met de afdeling Woonbeleid van het agentschap Wonen Vlaanderen op het nummer 02/5538274. Voor meer informatie over de praktische organisatie en uitvoering van het veldwerk en het verloop van de interviews kunt u contact opnemen met Kantar op het nummer 0800/60092.

De nieuwe logiesboeken zijn er!  

Logeren in Vlaanderen vakantieland: de perfecte manier om er even tussenuit te gaan of om je eigen streek te herontdekken. Het nieuwe logiesboek voor 2018 bundelt meer dan 700 leuke logeeradresjes in één boek. Kom het gratis afhalen in het gemeentehuis of bestel het online. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden voor het volgende weekendje weg. 

Misschien wil je iemand anders ook laten kennismaken de prachtige streek waarin je woont? De vakantiecheque is dan het ideale cadeau voor de feestdagen. Bestellen en genieten maar!

 

Vlaanderen Feest - feestsubsidie 

MET JOUW STRAAT, BUURT OF VERENIGING MEEDOEN AAN VLAANDEREN FEEST! IN 2018?
Een optie op een feestcheque tot € 175 is mogelijk!

Wil je graag een feest voor je straat of buurt organiseren? Dan is de aanloop naar de Vlaamse feestdag (weekend van 29 juni tot 1 juli enVlaamse feestweek van 4 tot 10 juli) en uiteraard 11 juli zelf een uitgelezen moment om dat te doen. Jouw initiatief komt dan wellicht in aanmerking voor een  een feestcheque tot € 175! Datzelfde geldt trouwens ook voor een activiteit van een vereniging die zich wil inpassen in deze jaarlijkse campagne naar aanleiding van de Vlaamse feestdag.

Meer info: https://vlaanderenfeest.eu/