zoeken

Werken voor onze gemeente?  

Er zijn momenteel 2 openstaande vacatures bij het gemeentebestuur van Kortenaken: 

  • Begeleidster Kinderopvang
  • Administratief medewerker Technische Dienst

Klik hier voor meer info.

Tijdelijk harder water  

De Watergroep voert momenteel renovatiewerken uit in het waterproductiecentrum van Zoutleeuw. Tijdens deze werken zal ook de onthardingsinstallatie aangepast worden. Hiervoor is het nodig de ontharding tijdelijk buiten dienst te nemen. Hierdoor zullen de inwoners van Kortenaken (behalve Waanrode) tijdelijk harder water krijgen. De betrokken klanten ontvangen hierover een brief van De Watergroep.

Het uitschakelen van de ontharding zal gebeuren op maandag 4 september 2017. Hierdoor zal de hardheid van het geleverde drinkwater, die momenteel 18 Franse graden bedraagt, tijdelijk stijgen naar 38 Franse graden. Na de nodige werken aan de onthardingsreactoren en de randapparatuur, kan de ontharding terug in dienst genomen worden. Dit zal ten laatste eind november 2017 gebeuren. Vanaf dan zal u terug drinkwater krijgen met een hardheid van 18 Franse graden.

Aangezien het een tijdelijke verhoging van de hardheid betreft, is het voor gewone huishoudelijke toepassingen en apparaten niet nodig de instellingen te wijzigen. Voor speciale toepassingen raden wij u aan met uw installateur te overleggen of een wijziging van de instellingen al dan niet aangewezen is.

Hard water is perfect gezond drinkwater, maar het zorgt wel voor kalkafzetting wanneer het verwarmd wordt. Dat merkt u bv. op kranen en douchekoppen of in waterkokers en koffiezetapparaten. We houden de periode van de renovatiewerken dan ook zo kort mogelijk, zodat u snel weer het zachtere water krijgt dat u gewoon bent.

Voor meer informatie kan u terecht op  www.dewatergroep.be/zoutleeuw

Thermografische luchtfoto  

Wanneer het weer het toelaat zal er deze winter een thermografische luchtfoto van de gemeente gemaakt worden. Hiervoor zal er een klein vliegtuigje relatief laag over onze gemeente heen en weer vliegen. Dit is een belangrijke stap om de doelstellingen van het Burgemeestersconvenant waar te maken. Voor dit project werkt de gemeente samen met Interleuven.

Met de ondertekening van het Burgemeestersconvenant in 2014 engageert onze gemeente zich om onder meer de CO2-uitstoot met 20% te verminderen tegen 2020.
Uit een nulmeting gebaseerd op cijfers van 2011 blijkt dat de huishoudens verantwoordelijk zijn voor bijna 56% van de totale CO2-uitstoot. Een betere isolatie van onze huizen kan de uitstoot dus aanzienlijk doen dalen.

De gemeente maakte eveneens een klimaatactieplan op. Een belangrijke actie uit dit plan, het laten maken van een thermografische luchtfoto, maakt het mogelijk om te zien welke gebouwen veel warmte verliezen. Zo krijgen we een goed beeld van hoe goed onze huizen geïsoleerd zijn. Deze kennis is niet alleen handig om de CO2-uitstoot te beperken, maar ook om te besparen op de energiefactuur. De foto wordt deze winter genomen, op een klare nacht met temperaturen onder nul. Nadien voorziet de gemeente individuele ondersteuning voor inwoners die beslissen om hun woning verder te isoleren. Zo kunnen we samen werken aan een duurzame gemeente en een betere toekomst!

Inzameling roze zak aan huis 

Vanaf januari 2018 haalt EcoWerf elke 6 weken je zachte plastics (zakjes, blisters, plastic potjes, klein speelgoed …) aan huis op in de roze zak met EcoWerf-logo. Door de roze zak aan huis in te zamelen, willen de gemeente Kortenaken en EcoWerf de dienstverlening voor de inwoners verhogen.
 
 

Infoavond GEVELRENOVATIE  

Gelijktijdig of achtereenvolgens nieuw schrijnwerk met hoogrendementsglas plaatsen en de bestaande buitenmuren na-isoleren is een interessante denkpiste, waarbij een doordachte aanpak echter noodzakelijk is.  In deze sessie leer je waar je moet op letten bij de vervanging van ramen en welke mogelijkheden je hebt om bestaande spouwmuren of volle muren te isoleren: buitenisolatie, binnenisolatie en navulling van de spouw.
Speciale aandacht gaat naar de wind-, lucht- en koudebrugvrije aansluitingen van de nieuwe ramen op de muurisolatie. Ook ventilatie (een vereiste voor de renovatiepremie), passieve zonnewinsten en oververhitting komen aan bod.

Praktisch
Wanneer? Dinsdag 21 november 2017 
Hoe laat? 19u00 
Waar? Zaal ‘t Dorp, Dorpsplein 33, 3470 Kortenaken

 

Bewegen Op Verwijzing-coach  

'Bewegen Op Verwijzing' (BOV) is een beweeg- en welzijnsproject waarbij een huisarts patiënten het advies geeft om minder lang stil te zitten en meer te bewegen.

De huisarts geeft een verwijsbrief mee aan de patiënt, die op zijn beurt zelf een Bewegen Op Verwijzing-coach contacteert. Op basis van een intakegesprek werkt de coach een beweegplan-op-maat uit waarbij hij rekening houdt met de interesses en mogelijkheden van de deelnemer. De coach motiveert de deelnemer om het beweegplan uit te voeren. Hij doet hierbij maximaal een beroep op versterkende elementen uit de omgeving van de betrokkene: hoe kan de deelnemer zelfstandig bewegen, of wat past er uit het lokale beweegaanbod bij de deelnemer? De drempel moet zo laag mogelijk liggen.

Voor de zorgregio Tienen (gemeenten Tienen, Zoutleeuw, Landen, Kortenaken, Geetbets en Boutersem) zijn we op zoek naar een 3-tal deeltijdse coaches.

Ben jij geïnteresseerd om als Bewegen Op Verwijzing-coach aan te slag te gaan in de zorgregio Tienen? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar karen@logo-oostbrabant.be.

Meer informatie met betrekking tot de selectieprocedure en het verdere verloop voor de aanwerving van Bewegen Op Verwijzing-coaches in de zorgregio Tienen kan je hier vinden en via volgende link http://www.vigez.be/projecten/bewegen-op-verwijzing/bov-coach/bov-coach-worden

Dagorde OCMW-raad 27/11