NIEUW: maandelijkse zitdag ‘Huurdersbond’ 

Vanaf februari 2017 zal De Huurdersbond in samenwerking met Hartje Hageland een maandelijkse zitdag organiseren voor de inwoners van de gemeenten Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken en Tielt-Winge. De zitdag zal elke eerste woensdag van de maand doorgaan van 9 tot 11.30 uur op het kantoor van Hartje Hageland in het gemeentehuis van Tielt-Winge.

De Huurdersbond verdedigt de belangen van alle huurders op verschillende niveaus en ijvert voor het recht op wonen voor iedereen: dit is het recht te kunnen beschikken over een kwaliteitsvolle en betaalbare woning naar eigen keuze, in een goede woonomgeving, om er ongestoord te kunnen wonen met een grote woonzekerheid. De Huurdersbond geeft juridisch huuradvies aan alle private en sociale huurders, wijst je op je rechten en plichten en helpt je bij het oplossen van je huurvraag.

Huurders die in regio Hageland wonen en een specifieke vraag rond huren hebben, hoeven voortaan dus niet meer naar Leuven om zich te informeren.

Waar?
Op het kantoor van Hartje Hageland in het gemeentehuis van Tielt-Winge, Kruisstraat 2, 3390 Tielt-Winge

Wanneer?
Elke eerste woensdag van de maand van 9 tot 11.30 uur.

OPGELET want er wordt enkel op afspraak gewerkt. Dus neem zeker vooraf contact op om je afspraak vast te leggen.

Hoe?
Een afspraak kan je maken via Hartje Hageland: tel. 016 63 95 65 of info@hartjehageland.be

Hartje Hageland 

Hartje Hageland
‘Iedereen heeft recht op een kwaliteitsvolle woning’, zo staat geschreven in de Vlaamse Wooncode. Met de gemeenten als regisseur van het woonbeleid is in 2009 Hartje Hageland van start gegaan.
Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken en Tielt-Winge besloten om samen te werken om hun bevolking te informeren, te ondersteunen maar ook om de kwaliteit van het woningbestand in kaart te brengen en te versterken. Hartje Hageland verzorgt deze dienst voor de vier gemeenten.

Wooninfopunt

Op het gemeentelijk wooninfopunt beantwoorden we gratis, alle vragen over premies voor  je (ver)bouwing of aanpassing van je huis, vragen over duurzaam en energiebewust wonen, kortom al je woonvragen zijn welkom. We overlopen je vragen, geven de gepaste informatie mee en helpen ook met het invullen van de formulieren indien je dit wenst.

Waar en wanneer? Elke woensdag van 9 tot 12u (vrij spreekuur),Gemeentehuis, Dorpsplein 35, 3470 Kortenaken
Op afspraak: 0495 54 62 91, Tim Van Beveren - 0497 63 87 92, Virginie Vanden Bogaerde

Meer informatie: Hartje Hageland - Kruisstraat 2, 3390 Tielt-Winge -  016 63 95 65 - info@hartjehageland.be - www.hartjehageland.be

 

 

Infoavond verhuren aan een Sociaal Verhuurkantoor  

U heeft een huis, appartement of studio die u kan verhuren? Dat is goed nieuws! Maar geeft uw eigendom u naast rendement ook zorgen en stress? Ligt u er wakker van? Kortom, laat uw eigendom u niet los? Verhuur dan gerust aan een Sociaal Verhuurkantoor.

Hartje Hageland organiseert in samenwerking met het SVK Hageland, SVK WoonregT en de gemeenten Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken en Tielt-Winge een infoavond over verhuren aan een SVK. Tijdens deze avond krijg je uitleg over de werking van een Sociaal VerhuurKantoor, maar vooral krijg je de voordelen mee van het verhuren van je woning of appartement aan een SVK. 

Zorgeloos verhuren
Het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) regelt alles én je geniet van een gegarandeerde huuropbrengst.
Zo ben je bijvoorbeeld zeker dat je iedere maand op tijd je geld ontvangt, heb je recht op een heel aantal premies, verzorgt het SVK het onderhoud van de woning, voert het kleine herstellingen uit, en nog veel meer. 
SVK’s worden erkend door de Vlaamse overheid. Je sluit een huurcontract af met een SVK, dat op zijn beurt de woning doorverhuurt aan kandidaat-huurders.

Gratis infoavond
Dus heb je een pand ter beschikking dat je graag wil verhuren, dan is verhuren aan een SVK misschien wel de ideale oplossing voor jou!
Kom zeker naar deze gratis infoavond als je hier meer over wil weten. Iedereen is van harte welkom.

Praktisch
Wanneer? Donderdag 30 november 2017 
Hoe laat? 19u00 
Waar? Bibliotheek Bekkevoort
Eugeen Coolssstraat 17A, 3460 Bekkevoort