zoeken

NIEUW: maandelijkse zitdag ‘Huurdersbond’ 

De Huurdersbond organiseert in samenwerking met Hartje Hageland een maandelijkse zitdag voor de inwoners van de gemeenten Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken en Tielt-Winge. De zitdag zal elke eerste woensdag van de maand doorgaan van 9 tot 11.30 uur op het kantoor van Hartje Hageland in het gemeentehuis van Tielt-Winge.

De Huurdersbond verdedigt de belangen van alle huurders op verschillende niveaus en ijvert voor het recht op wonen voor iedereen: dit is het recht te kunnen beschikken over een kwaliteitsvolle en betaalbare woning naar eigen keuze, in een goede woonomgeving, om er ongestoord te kunnen wonen met een grote woonzekerheid. De Huurdersbond geeft juridisch huuradvies aan alle private en sociale huurders, wijst je op je rechten en plichten en helpt je bij het oplossen van je huurvraag.

Huurders die in regio Hageland wonen en een specifieke vraag rond huren hebben, hoeven voortaan dus niet meer naar Leuven om zich te informeren.

Waar?
Op het kantoor van Hartje Hageland in het gemeentehuis van Tielt-Winge, Kruisstraat 2, 3390 Tielt-Winge

Wanneer?
Elke eerste woensdag van de maand van 9 tot 11.30 uur.

OPGELET want er wordt enkel op afspraak gewerkt. Dus neem zeker vooraf contact op om je afspraak vast te leggen.

Hoe?
Een afspraak kan je maken via Hartje Hageland: tel. 016 63 95 65 of info@hartjehageland.be

Hartje Hageland 

Hartje Hageland
‘Iedereen heeft recht op een kwaliteitsvolle woning’, zo staat geschreven in de Vlaamse Wooncode. Met de gemeenten als regisseur van het woonbeleid is in 2009 Hartje Hageland van start gegaan.
Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken en Tielt-Winge besloten om samen te werken om hun bevolking te informeren, te ondersteunen maar ook om de kwaliteit van het woningbestand in kaart te brengen en te versterken. Hartje Hageland verzorgt deze dienst voor de vier gemeenten.

Wooninfopunt

Op het gemeentelijk wooninfopunt beantwoorden we gratis, alle vragen over premies voor  je (ver)bouwing of aanpassing van je huis, vragen over duurzaam en energiebewust wonen, kortom al je woonvragen zijn welkom. We overlopen je vragen, geven de gepaste informatie mee en helpen ook met het invullen van de formulieren indien je dit wenst.

Waar en wanneer? Elke woensdag van 9 tot 12u (vrij spreekuur),Gemeentehuis, Dorpsplein 35, 3470 Kortenaken
Op afspraak: 0498 60 05 97, Monique Broekx - 0497 63 87 92, Virginie Vanden Bogaerde

Meer informatie: Hartje Hageland - Kruisstraat 2, 3390 Tielt-Winge -  016 63 95 65 - info@hartjehageland.be - www.hartjehageland.be

 

 

Infodag ‘Wonen voor senioren’ - 23/04 

We willen allemaal graag zo lang mogelijk gezond en wel kunnen thuis blijven wonen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Ons huis is niet meer aangepast aan onze behoeften. Dan wordt het tijd om de mogelijkheden te bekijken om het huis aan te passen en hulp aan huis te vragen of om te verhuizen. 
Tijdens deze infodag kan je inlichtingen krijgen over alle mogelijkheden, hoe pas ik mijn huis het beste aan, welke werken doe ik het beste, en wat gaat dat kosten? Kan ik een premie ...krijgen voor bepaalde werken? Welke diensten kan ik krijgen aan huis? En als ik verhuis, hoe moet dat praktisch? Verkoop of verhuur ik mijn huis? 

Op al deze vragen kan je een antwoord krijgen, allerlei specialisten zijn aanwezig om je te helpen met het beantwoorden van je woonvragen.
Denk maar aan thuiszorgdiensten, ziekenfondsen, woonspecialisten inzake aanpassingen, verbouwingen en energie besparen, de brandweer, de politie, en nog vele anderen.

Iedereen is dus van harte welkom om een bezoekje te brengen! De toegang is gratis. Iedere bezoeker krijgt ook een gratis drankje en een stuk taart aangeboden.

Extra leuk dit jaar: je kan deelnemen aan een culturele wandeling, of meedoen met een sessie seniorengym. Je kan een bezoek brengen aan de woonbus of aan een demohuis rond valpreventie en energie besparen. En je kan luisteren naar een sessie tromgeroffel. Bovendien kan je een leuke prijs winnen bij de gratis tombola!

De infodag wordt georganiseerd door Hartje Hageland i.s.m. de gemeente Bekkevoort, Glabbeek, Lubbeek, Kortenaken en Tielt-Winge.

Wanneer? Maandag 23 april 2018 
Hoe laat? 13:00u tot 17:00u
Waar? LDC Zonnedries, Zonnedrieslaan 24, 3390 Tielt-Winge

Meer info? info@hartjehageland.be of 016 63 95 65