zoeken

Afvalkalender 2018 

De afvalkalender 2018 wordt in de loop van de maand december huis-aan-huis bedeeld in Kortenaken. Je kan hem hier alvast digitaal raadplegen. 

Wil je de kalender ook raadplegen op je smartphone? Download dan de app Recylce! Gratis beschikbaar voor IOS en Android. 

Diftar 

De huisvuilophalingen gebeuren in onze gemeente volgens het DIFTAR-systeem. DIFTAR is de afkorting van geDIFferentieerd TARief. Met DIFTAR betaalt iedereen in functie van het soort en de hoeveelheid afval die wordt aangeboden. "De vervuiler betaalt, de voorkomer bespaart". Hoe minder afval je meegeeft, hoe minder je moet betalen. Het doel van DIFTAR is afval beperken en de kosten eerlijk verdelen.

EcoWerf 

Ecowerf

Het huisvuil wordt opgehaald door EcoWerf, een intercommunale. 

Elk gezin beschikt over een grijze container van 120 liter (standaard). Het gewoon huisvuil wordt om de veertien dagen opgehaald op woensdag. Kostprijs (voor particulieren): € 0,50 per aanbieding + € 0,25 per kg + € 0,84 huur per maand. 

Ook het gft-afval wordt om de veertien dagen, gelijk met de grijze container, opgehaald. Een groene bak (standaard 120 liter) kan je aanvragen bij de Milieudienst. Kostprijs voor gft (voor particulieren): € 0,18 per kg + € 0,84 huur per maand. 

Om de 3 weken wordt het pmd en papier/karton opgehaald. Pmd moet worden aangeboden in een blauwe zak. Deze zaken zijn te verkrijgen aan het onthaal van het gemeentehuis. Kostprijs: € 3 per rol van 20 stuks. Papier/karton moet u aanbieden in een kartonnen doos of stevig samengebonden (max. 15 kg).

Grof huisvuil wordt opgehaald op afroep. Je belt hiervoor rechtstreeks naar EcoWerf op het gratis nummer 0800 97097 om een afspraak te maken voor de ophaling aan huis. Kostprijs: € 12,50 per aanleverbeurt + kosten afhankelijk van het aangeleverde materiaal. Oude metalen kunnen niet worden meegegeven met het grof huisvuil. Je kan er wel steeds mee terecht op het containerpark.   

Raadpleeg de afvalkalender voor de juiste ophaaldata:
Hier vind je de afvalkalender voor 2017
 

De roze zakken voor plastic afval worden voorlopig nog niet opgehaald. De zakken zijn te verkrijgen aan het onthaal van het gemeentehuis aan € 2,50/rol van 10 zakken. Deze zakken mogen gratis naar het containerpark worden gebracht. 

 

 Milieu

Erwin Thomas
 
Dorpsplein 35 
3470 Kortenaken
 
Tel  011 58 62 64
Fax 011 58 20 93
 
 Openingsuren
 
Ma - vrij: van 9 tot 12 uur
Ma: van 18 tot 20 uur
Woe: van 13 tot 16.30 uur