zoeken

Aanleg fietspad Tiensestraat 

Op maandag 4 juni 2018 werd er gestart met de aanleg van een fietspad aan de rechterkant van de Tiensestraat, rijdende van de rotonde richting Kortenaken.

Gedurende de werken wordt het gedeelte Tiensestraat tussen de Heerstraat en het rondpunt voorzien van verkeerslichten.  De verkeerslichten worden geplaatst over een afstand van 400m, telkens opschuivend naar het einde toe.  Het begin van de werkzaamheden bevindt zich aan de kant van de Heerstraat.
De werken duren tot 31 augustus.

Collector Velpe Kortenaken 

Vanaf dinsdag 24 april 2018 is er terug doorgaand verkeer mogelijk op de Diestsestraat en de daarop aansluitende straten te Kortenaken.

Zolang de aannemer er nog werkt en er werfverkeer is, zal er een snelheidsbeperking van 30 km/uur gelden. Nadien wordt het snelheidsregime terug 70 km/uur.

De verschillende pompstations worden een na een voltooid tussen eind mei en eind augustus, waarna ze in gebruik zullen genomen worden.

VBR Doddelberg Kersbeek 

Vanaf 15 juni start het archeologisch onderzoek in de Doddelbergstraat. Dit zal maximaal 25 werkdagen in beslag nemen. De rioleringswerken door Aquafin start pas in het voorjaar van 2019. Later dit najaar organiseren we in samenwerking met de gemeente nog een informatieavond voor de buurtbewoners.

VBR De Hoek Waanrode 

Start 6/11/2017 – einde 16 augustus 2018 
-wegomlegging -3.5T naar Kersbeek-Miskom en Ransberg via Tiensesteenweg - Doddelbergstraat - Heerbaan  
-wegomlegging -3,5 T naar Kortenaken via Klipgaardenstraat – Halensebaan – Tolkamerstraat – Boterbergstraat – Dorp
-wegomlegging -3,5 T komende van Kortenaken via Molenstraat – Oude Diestsestraat - Halensebaan – Klipgaardenstraat
-wegomlegging +3,5 T via Klipgaardenstraat – Halensebaan – Rijnrode (Bekkevoort) – Hagelandstraat (Halen) – Lindestraat (Halen) – Diestsestraat – Dorpsplein 

 

Werken door Aquafin 

Aquafin voert momenteel een aantal werken uit in onze gemeente. Voor de laatste stand van zaken, kan je surfen naar deze link: https://www.aquafin.be/nl-be/werken-jouw-buurt#project-map

Hoe praktisch afkoppelen? 

In het kader van de komende collectorwerken van Aquafin moet iedereen langs het traject van de werken op zijn eigendom zorgen voor het scheiden van regenwater (RWA) en afvalwater (DWA). Enkele maanden voor de start van de werken krijgt u het bezoek van een afkoppelingsdeskundige die u met raad en daad bijstaat in het zoeken naar de beste en goedkoopste oplossing.
Om meer te weten over het scheiden van regenwater en afvalwater (zoals oa een lijst van erkende aannemers en “hoe praktisch afkoppelen”) kan u terecht op http://www.vlario.be/info-voor-de-burger/ 

De gemeente subsidieert het afkoppelen. Meer info:

http://www.kortenaken.be/images/upload/Premiessubsidies/gr_24012013_subsidiereglementgescheidenafvoer.pdf 

 

 

Hinder door werken voor uw deur? 

Ondervindt u als ondernemer ernstige hinder door werken? Dan kunt u misschien een beroep doen op de hinderpremie. De hinderpremie biedt wat financiële ademruimte om vindingrijk te werk te gaan. Zo kan u uw klanten informeren en blijven bedienen tijdens deze periode.

Wie krijgt een hinderpremie?
De hinderpremie is er voor kleine ondernemingen met maximum 9 werknemers die ernstige hinder ondervinden
van wegenwerken voor de deur. Uw zaak moet daarenboven vaste openingstijden hebben. Deze premie richt zich voornamelijk op de detailhandel (‘winkeliers’), de horeca en ondernemingen waarbij ter plaatse een persoonlijk en direct klantencontact is.

Meer info over de hinderpremie? 

Rioleringswerken Waanrode 

Op 20/11/2017 start Aquafin met verbindingsriolering De Hoek te Waanrode. De werken vinden plaats in de Oude Tiensestraat, Klipgaardenstraat en Boterbergstraat.

Tot januari 2018 verloopt de wegomlegging via de Klipgaardenstraat – Halensebaan – Rijnrode (Bekkevoort) – Hagelandstraat (Halen) – Lindestraat (Halen) – Heidestraat - Schansstraat
Vanaf 1/2/2018 tot september 2018 is de wegomlegging via de Klipgaardenstraat – Halensebaan – Rijnrode (Bekkevoort) – Hagelandstraat (Halen) – Lindestraat (Halen) – Diestsestraat – Dorpsplein 

Ter info en voor verdere verspreiding vinden jullie in bijlage het signalisatieplan.

 Technische dienst

Dirk Appeltants
Philip Mijten
 
Dorpsplein 35 
3470 Kortenaken
 
Tel  011 58 62 77
Fax 011 58 20 93
 
 Openingsuren
 
Ma - vrij: van 9 tot 12 uur
Ma: van 18 tot 20 uur
Woe: van 13 tot 16.30 uur